Landstingsstyrelsen borde skämmas

Pelle Nordensson ,

Landstingsstyrelsen fattade initialt ett beslut om att hyra logistiklokaler hos Nättraby bruk, ett beslut som ändrades av två eller fler tjänstemän på landstingets fastighetsavdelning.

Kristdemokraterna i Karlskrona ser snabbt att detta inte kan vara ett korrekt agerande, och väljer att upprätta en polisanmälan för tjänstefel mot dessa tjänstemän, när så kalabaliken i Nättraby bryter ut, och tjänstemännen gör allt för att deras misstag, eller kanske rättare sagt klavertramp inte skall synas så allvarligt som det verkligen är.

När så det slutliga utslaget i högsta förvaltningsdomstolen kom under onsdagen ser vi slutet på en affär som kommer att bli ytterligt kostsam för landstinget, kostnader som slutligen hamnar i knät hos skattebetalarna.

Hade någon – eller kanske alla – ledamöter i landstingsstyrelsen valt att lyssna på oss hade denna logistikpanik helt kunna undvikas.

Har nu landstingsstyrelsen vett att i reflektion över sin brist på agerande ta fram skämskuddarna, och vad kommer man göra för att säkerställa att något liknande aldrig inträffar igen?