Mats Johansson (S) svarar direkt:

Insändare Artikeln publicerades
Mats Johansson (S): – Hoppas gammaldags status och upphöjdhet ersätts med en serviceattityd!
Foto: Gunnel Persson
Mats Johansson (S): – Hoppas gammaldags status och upphöjdhet ersätts med en serviceattityd!

Tack, för ditt svar. Jag är väl medveten om känsligheten i att hantera personuppgifter digitalt.

Men som Du själv skriver så borde jag som individ ha valet att själv avgöra om jag vill underlätta kommunikationen genom att själv acceptera digital kontakt med min vårdcentral. Det är bra om Region Blekinge arbetar med att utveckla sina metoder. Vad jag förstår så finns det rätt många exempel från andra håll i landet där man kommit bra mycket längre i sin kommunikation. Se och lär för givetvis håller de regionerna sig inom lagarna.

Och jag hoppas att Du har rätt i att alla vill underlätta en smidigare kontakt mellan patienterna och vården, även om det betyder att vissa yrkesroller måste förändras. Och gammaldags status och upphöjdhet ersätts med en serviceattityd!

Mats Johansson

Krönikör Sydöstran

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.