Minaret i Karlskrona ökar segregationen

Insändare ,

Jag är flykting från Syrien, en sekulariserad muslim som flytt från islams förtryck. Jag tillhör inget politiskt parti och kommer till Sverige för att få leva i demokrati och fred.

Vad kommer att hända om ni bygger en minaret i Karlskrona? Jag ska berätta från mina erfarenheter.

Böneutropen är fem gånger om dagen. De stör alla som sover tidigt på morgonen och dem som måste sova på kvällen. Vet ni hur många högtalare de ska ha? Vilken ljudstyrka och räckvidd? Detta kommer att störa många och orsaka motvilja.

Jag litar inte på att de säger att det bara blir en gång på fredagen. Har de börjat, vill de fortsätta, det måste ni förstå. Moderna muslimer har böneutropen digitalt i sina mobiler. Det kan man fortsätta med, det är en bra teknik. Vi är inte i öknen längre, då böneropen var nödvändiga.

Till kommunalrådet Magnus Larsson: Vi vill veta; vem ska bekosta detta? Finansieras det av svenska skattemedel? Eller kommer pengarna från Saudi-Arabien? Vad är syftet?

Jag talar om alla oss nyanlända nu, inte om er som redan bott länge i Sverige och respekterar svensk lagstiftning. Samhället måste utbilda i mänskosyn, hur muslimska män ska lära sig respektera kvinnan och djurens rätt - alltså bygga ”i huvudet”, inte bygga torn!

Varför hjälper ni fundamentalistiska muslimer att vara kvar i sitt gamla sätt? I moskérna med sina minareter konserveras den gamla uppfattningen och hjälper inte till i integrationen. Detta är min erfarenhet. Muslimer flyr från islamistiska länder. Vi lever bättre här i kristna länder för ni hjälper alla.

Vi är inte lyckliga i Gaza, Egypten, Libyen eller Pakistan. Men vi har det bra i Tyskland, Canada, USA och Sverige. När det inte fungerar i våra hemländer skyller vi på er i väst, för vi får inte kritisera vår egen religion. Islam vill göra alla till muslimer, till sådana länder som vi flyr ifrån… Det är en ond cirkel.

Snälla, låt inte det ta över här!

Är ni blinda? Jihad-krigare lever i trygghet i både Tyskland och Sverige och får vila ut. Varför ger ni dessa krigare förmåner efter sitt dödande? Vi känner oss rädda, igen. Om ni bygger en minaret, då ökar ni segregationen. Bara muslimer vill bo där. Vad har ni då vunnit? Vi måste lära känna varandra, och då behövs inga böneutrop.

Jag är ledsen om jag sårar någon, men vi skriver i fredens och ärlighetens namn.

al Hajj Muhammad Adnan

Syrisk flykting

Maria Magdalena

Översättare.