Nej, de äldre är inga flyttbara kollin

Insändare Artikeln publicerades

Svar till insändaren ” Undertecknat av 600 personer på Hasslönätet”

Vi i äldrenämnden i Karlskrona kommun tog ett enigt beslut på äldrenämnden 23 oktober 2019 om att uppdra till drift-och service förvaltningen att förlänga hyreskontraktet för Björkhaga fram till 31 december 2023.

Det är där vi står i dag.

Vi tycker inte att de äldre är några flyttbara kollin. De är viktiga och det är de vi värnar om i vårt uppdrag. Vi i äldrenämnden har fått förtroendet att värna de äldres bästa i Karlskrona kommun. Det är de som har bidragit med att vi idag har det fantastiska samhälle som vi lever och verkar i. De äldre har rätt till den bästa vård och omsorg utifrån var och ens behov. Viktigt och vårt största mål är alla äldres rättighet till ett värdigt liv.

Eva-Lotta Altvall (S)

Ordförande äldrenämnden

Karlskrona

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.