Nej till Kristersson hotar Alliansen

Insändare Artikeln publicerades
Gustav Nilsson, M, tror Alliansens framtid är hotad om inte Ulf Kristersson, M blir vald till statsminister på onsdag.
Foto: Gunnel Persson
Gustav Nilsson, M, tror Alliansens framtid är hotad om inte Ulf Kristersson, M blir vald till statsminister på onsdag.

Läget i regeringsbildningen verkar låst men Sverige måste regeras och valet borde rimligtvis stå mellan en moderatledd Alliansregering för fler i arbete, ökad trygghet och stärkt försvar eller en Socialdemokratisk dominerad regering.

En regering som under fyra år med högkonjunktur misslyckats med att bekämpa brottsligheten, korta vårdköerna och att skapa varaktiga jobb.

Valet borde inte vara så svårt. Sverige kommer att må bättre med en ny moderatledd Alliansregering. Statsministerkandidaten Ulf Kristersson har klart uttalat att det är Alliansens politik som gäller i regeringsställning, en politik som bygger på det program som man tillsammans gick till val på ingenting annat.

Vill andra partier än Alliansen ställa sig bakom detta är det inget problem. Det gäller att våga pröva allianspolitiken i riksdagen utan eftergifter till andra partier. Allianspartierna har vid olika tillfällen godtagit Sverigedemokraternas stöd.

Nu senast när det gällde att rösta bort Stefan Löfven som statsminister. Alliansen har med stöd av SD fått igenom fler än 200 så kallade tillkännagivande i riksdagen. Dvs man har gemensamt markerat mot regeringens förslag och där regeringen förväntas komma med ett nytt förslag.

Även S har förväntat sig stöd från SD exempelvis när det gäller vinster i välfärden, när SD ändrade sig och inte gav regeringen sitt stöd  för ett vinstförbud kallade S detta för ett svek. Att försöka få med Miljöpartiet i en Alliansregering är ingen bra lösning.

De som säger sig värna landsbygden och dess utveckling borde uppmärksamma Mp:s förslag om höjda bensin- och dieselskatter och stöd till utredningar om socialisering av skogsmark. Vid kommande statsministeromröstning är det upp till bevis om man vill ha Ulf Kristersson som statsminister.

Något som samtliga partier i Alliansen klart har uttalat.  Det finns inget bättre alternativ. Att säga nej till Ulf Kristersson är också att äventyra Alliansens framtid. Det kommer allmänborgerliga väljare inte att gilla.

Gustav Nilsson(M)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.