Nej till vänsterliberal samling ska styra landet

Insändare Artikeln publicerades

Makt. Ett laddat och i vissa sammanhang fult ord, men ändå någonting som socialdemokraterna traktar efter mer än allt annat. Tidigare, dvs under 60-70 talen var det enkelt för S, då man var ett 50% parti, och kunde styra och ställa lite som man ville, och dikterade villkoren för det lilla landet i norr.

Så, det är inte konstigt att man vill tillbaka till dessa socialdemokratins glansdagar, och det är klart att man anser att landet inte fungerar optimalt utan en S-märkt statsminister.

För att nå makten skyr man i stort sett inga medel, och det senaste greppet är att man i sann sagoberättaranda skapat ett nytt block i svensk politik. M-KD-SD sägs ligga bakom den budget som nu gäller för landet, sedan de rödgrönas förslag förlorat med dunder och brak. Ingenting kan vara längre från sanningen.

Bästa Helene och Magnus, bara för att ett parti röstar på två andra partiers förslag till budget innebär detta INTE äktenskap och sörgårdsidyll, lika lite som SD av KD-M ses som stödparti till de rödgröna bara för att dom stödde deras förslag vid ett otal tillfällen i riksdagen under föregående mandatperiod.

Sverige behöver en progressiv regering med mod och handlingskraft, inte en vänsterliberal samling med kommunisterna som stödhjul, detta vore fullkomligt förödande för landet inför den i horisonten upptornande lågkonjunkturen, så stick i stäv med Manhammar och Björklunds synsätt är ännu en Socialdemokratisk minoritetsregering det sista Sverige behöver i dagsläget.

Pelle Nordensson, politisk sekreterare, Kristdemokraterna i Karlskrona

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.