Ny politik för ett ännu bättre företagsklimat

Magnus Gärdebring (M), Jörgen Warborn (M) ,
"Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner visar att Karlshamn återfinns i det absoluta bottenskiktet", skriver oppositionsledaren i Karlshamns kommun, Anders Gärdebring, (M). Foto: Claes Jonasson
"Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner visar att Karlshamn återfinns i det absoluta bottenskiktet", skriver oppositionsledaren i Karlshamns kommun, Anders Gärdebring, (M). Foto: Claes Jonasson

Regeringen höjer skatterna på jobb och företagande och samtidigt är de förvånade över att företagsklimatet försämras. Det krävs ny politik som innehåller behövlig vilja och förståelse för de utmaningar som jobbskaparna möter i samhället.

Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner visar att Karlshamn återfinns i det absoluta bottenskiktet. Nästan alla av landets kommuner presterar bättre i jämförelse.

Därför krävs förändring. Företag skapar jobb och stärker därmed vår gemensamma välfärd. Att då göra som den rödgröna regeringen och höja skatter samt avgifter för företagen är helt fel väg att gå. Fler företag ska ha råd att anställa efterlängtade medarbetare. Fler behöver komma in på arbetsmarknaden så att utanförskap byts mot ett starkare Karlshamn

Vi moderater vill att det ska finnas goda förutsättningar för att driva företag och att det alltid ska löna sig att jobba. Därför vill vi sänka skatten på arbete, särskilt för dem med låga inkomster. Skattelättnaden skulle innebära att en normalinkomsttagare får behålla nära 500 kronor mer varje månad.

Att på detta sätt göra det mer lönsamt att arbeta väntas bidra till 14 000 fler jobb på lång sikt. I arbetet med att göra de svenska bidragen mer rättvisa ingår bland annat att införa ett bidragstak och att man som ny i Sverige successivt ska kvalificera sig in i välfärden genom arbete.

Näringslivets Regelnämnd har i sin årliga rapport slagit fast att företagarna upplever att regelkrånglet ökat under den rödgröna regeringen. Det är inte acceptabelt. Det måste därför bli enklare att driva företag om Karlshamn ska stå starkt i konkurrensen. För sanningen är att resten av landets kommuner inte kommer att vänta in Karlshamn, det krävs ny politik så snart som möjligt.

Magnus Gärdebring (M)

Oppositionsråd

Karlshamn

Jörgen Warborn (M)

Riksdagsledamot och ordf. Moderata Företagarrådet