Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Räkna med kraftig skattehöjning i landstinget efter valet

Verkligheten dementerar påståendet om akutvården! Blekingesjukhusets chef, Lars Almroth, som har gjort upprepningarna om att vi har en god akutsjukvård i länet till ett mantra, kommenterade häromdagen det av BLT och Sydöstran rapporterade dödsfallet, då en kvinna med hjärtinfarkt avled efter att ha fått vänta tre timmar på rätt vård.
Publicerad 16 januari 2018

”Patienterna kan känna sig trygga. Vi ska självklart se över rutinerna och det ska inte få hända igen”, säger han (BLT 5/1). Patienten togs om hand av en vikarierande underläkare, som saknade legitimation och som inte ombesörjde EKG-undersökning.

Det var först när ordinarie läkare kom som sådan undersökning gjordes och det då visade sig, att kvinnan hade drabbats av hjärtinfarkt. Hon avled tragiskt nog senare på sjukhuset. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritiserar sjukhuset och slår fast att det ”brustit i sitt ansvar när man låtit en icke-legitimerad läkare arbeta självständigt på en akutmottagning”.

Annons

Men Almroth försäkrar att patienterna kan känna sig trygga. Han har tidigare också betonat att blekingarna har en bra akutvård, trots det nedläggningen av akuten i Karlshamn som gjordes trots upprepade löften att hålla den öppen hela dygnet. Men när inte ens den dygnsöppna mottagningen i Karlskronasjukhuset, som alltid favoriseras framför Karlshamn, lyckas mobilisera legitimerade läkare, kan man sätta frågetecken för sjukhuschefens försäkringar.

Antalet vårdplatser räcker ibland inte heller i Blekingesjukhuset, vars ekonomi fortsätter att blöda kraftigt och som avslöjar makthavarnas oförmåga att leva upp till sitt ansvar. I dag står det också mer eller mindre helt klart, att blekingarna kan räkna med en kraftig skattehöjning i landstinget efter valet. Tro inte på de makthavare, som förnekar detta!

Därmed försvinner snabbt den lilla förbättring av sin ekonomi, som pensionärerna har fått nu. Landstinget är den stora ekonomiska boven, där skandalerna avlöser varandra och där en byråkrati med direktörer, staber, politiska sekreterare och andra i praktiken obehövliga befattningshavare kostar skjortan, medan patienterna och vårdpersonalen är de drabbade.

Det finns anledning att senare återkomma till denna obalans och de av makthavarna faktiskt självförvållade ekonomiska obalanserna i landstinget. Detta är inget skrämskott – det är kalla fakta, som snart uppenbaras för envar!

Opinion Västblekinge

Annons
Annons
Annons
Annons