Regler för Pride ska ses över nästa år

Insändare Artikeln publicerades

Svar till Gunnar Svensson om Moderata ungdomsförbundets musik under Karlskrona Pride. Tusentals invånare tågade genom Karlskronas gator för att visa sitt stöd för HBTQ-personers utsatthet.

Det gjorde även Moderaterna, Öppna moderater och Moderata ungdomsförbundet.

Moderata ungdomsförbundet stod för musiken i moderaternas gemensamma sektion och har fått kritik för att vi vid ett tillfälle spelat vår vallåt från 2010. En låt som ofta spelas i moderaternas sektion i parader runt om i landet. En låt som alla MUF:are känner till och som höjer stämningen för oss.

Vi anser själva inte att låten är stötande. Då hade vi aldrig spelat den. Kanske har Gunnar Svensson helt enkelt en annan syn på politiken än vi och därför bara inte gillade vår låt lika mycket som vi gör. Men vad som behöver klargöras är dock att Gunnar Svenssons påstående om att föreningen Karlskrona Pride skulle bett oss spela någon officiell paradmusik är fel. Vi tar själva ansvar för vad som sker i vår sektion. Vi ses nästa Pride.

Moderata ungdomsförbundet Karlskrona

Svar till Muf:

Muf Karlskrona skriver inför Prideparaden på sin Facebooksida 29 maj:”15:00 startar paraden och vi i i Muf får välja musiken som ska spelas under paradens gång!”

Nu är det inte vem som gav tillstånd till ”Jag är moderat” - diskolåten som är det viktiga. Vad jag vänder mig mot är att Prideparaden användes för påträngande partipolitisk propaganda. En parad som ska manifestera alla människors lika värde ska inte användas för partiegoistiska syften.

Vilket Muf gjorde, på ett sätt som av många med mig upplevdes som stötande. Jag har genom dialog med styrelsemedlemmar i Pride förstått att man nu vill se över reglerna för manifestationerna till nästa års parad. Jag ser fram emot det.

Gunnar Svensson, Saltö