S ser till att dörren till närakuten hålls stängd

Insändare Artikeln publicerades
Bengt Olof Dike beklagar att Socialdemokraterna sa nej till en närakut i Karlshamn.
Foto: Gunnel Persson
Bengt Olof Dike beklagar att Socialdemokraterna sa nej till en närakut i Karlshamn.

Nej, den nya regimen i Blekingeregionen (tidigare landstinget) får ingen hjälp av Socialdemokraterna att äntligen förbättra akutvården för alla invånare i länets tre västra kommuner. Som Sydöstran och BLT berättat lade de krokben för att redan till årsskiftet kunna öppna denna av alliansen utlovade mottagning.

I sistnämnda tidning skyller nämndens ene S-företrädare, Markus Alexandersson, på konstruerade nackdelar, som "måste utredas ytterligare" och lägger sedan ut en text, vilken verkligen avslöjar den obotfärdiges förhinder.

Tänk i stället om Alexandersson sagt så här och röstat ja:

– Mitt parti ska på alla sätt verka för den mer än välbehövliga och länge efterfrågade akuten. Västblekingarna måste snabbt kunna komma in för ett akut omhändertagande vid olycksfall och andra medicinskal händelser. Det finns inga som helst oöverkomliga problem för att göra detta omöjligt. Karlshamnslasarettet är stort, har tidigare haft en välfungerande akutmottagning, som mina partivänner, Kalle Sandström och Jan Björkman tyvärr mot givna muntliga och skriftliga vallöften avvecklade. Därmed svek de grovt väljarna. Det ska seriösa politiker aldrig göra.

Men detta säger alltså inte Markus Alexandersson. Som en ditplacerad och alltid obrottsligt lojal tennsoldat står han – som Sandström och Björkman – i givakt framför tilltänkta närakutdörrar i Karlshamn och ser till att de hålles stängda.

Vad man än må säga om denne partiföreträdare i den politiska karriären, är hans lojalitet sannerligen inte hos väljarna och invånarna i Karlshamn, Olofström och Sölvesborg. Det bör vi komma ihåg.

Bengt Olof Dike

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.