SD använder ungas psykiska hälsa som slagträ

Insändare Artikeln publicerades
Ayman Fares, S, i Sölvesborg letar efter SD i Sölvesborg. Han blev utmanad i valrörelsen av SD. Foto: Claes Jonasson
Ayman Fares, S, i Sölvesborg letar efter SD i Sölvesborg. Han blev utmanad i valrörelsen av SD. Foto: Claes Jonasson

Den 4:e september publicerade Sydöstran en artikel där Hugo Hobring (SD) utmanade mig i en debatt om ungas psykiska hälsa. 

Insändaren var näst intill surrealistisk.

Hugo försökte skapa en bild av att jag inte brytt mig om psykisk hälsa enbart för att jag presenterat förslag inom andra områden.

Dock hade vi redan ett färdigt vallöfte kring psykisk hälsa, så jag fokuserade på annat. 

Faktum är att jag längre har uppmärksammat psykisk ohälsa än vad Hugos luftslott till ungdomsförbund existerat.

Därför blir det magstarkt när han försöker läxa upp mig. 

Han avslutade med att utmana mig i en debatt kring detta. Jag antog debatten och bad honom återkomma. Idag har det gått snart en och en halv månad sedan jag tackade ja. Jag har påmint Hugo om att han utmanat mig utan framgång.

Jag konstaterar att innan valet säger Sverigedemokraterna i Sölvesborg att detta är en viktigt fråga, man försöker måla upp en bild av mig som ett hinder för detta och dessutom utmanar deras kandidat mig i något som han senare tycks fega ur. 

Men jag förstår den inhumana strategin.

Före valet var detta viktigt för Hugo - det var hans sätt att få till sig röster. Men efter valet så brydde han sig inte om detta. Tråkigt tycker jag, problemet kvarstår och utmaningen kvarstår - varför har Hugo gått under jorden?

Sluta använd människor som mår psykisk dåligt som din kampanjstrategi Hugo. Ta detta på allvar, vi pratar om människor som mår dåligt som du tycks använda som ett politisk slagträ för att bedriva din egen kampanj.

Hade du menat allvar med ungas psykiska ohälsa så hade du inte fegat ur.

Ayman Fares, S, Sölvesborg