SD saknar förmåga att göra Sverige bättre

Insändare Artikeln publicerades

Sverigedemokraterna kräver förändring av en massa saker i samhället. Men det kan ju inte vara ett självändamål för en förändring måste ju syfta till att något skall bli bättre. De har inte kunnat visa att de har kompetens eller förslag, som gör Sverige bättre.

Sverigedemokraterna pläderar för ordning och reda bland annat på en affisch med Jimmie Åkesson. Det är verkligen att kasta sten i glashus och SD borde arbeta mer för att sopa rent framför sin egen dörr. Den gångna mandatperioden har präglats av ständiga avhopp, uteslutningar och medlemmar/förtroendevalda, som åtalats för diverse olagligheter.

Bara de senaste dagarna har ett par av deras kandidater tvingats kasta in handduken för att de avslöjats med brottsliga handlingar. Är detta vad som kvalificerar Sverigedemokraterna att driva rättspolitiska frågor? Insyn från fel sida av lagen.                              

En känd partiledare sa en gång: ”Det får vara nån djävla ordning i ett parti”. Detta har dock inte SD tagit fasta på utan skyller kaoset på att de är ett nytt och ungt parti. De är inte särskilt nya längre och borde ha haft tid på sig att skapa ordning och reda internt. Då blir det ganska befängt, när de säger sig vilja bidra till att bringa ordning och reda i politiken och landets angelägenheter.  

SD är inte ett parti som alla andra oavsett vad själv hävdar. De har sina rötter i nynazistiska rörelser och har inte kunnat göra sig fria från anhängare, som fortfarande befinner sig i den ideologin. På den politiska skalan är de ett högerparti för att inte säga extremhöger. Där befinner de sig tillsammans med diverse tvivelaktiga partier i andra länder i Europa och med altrightrörelsen i USA.

Dessa partier/rörelser är inte trovärdiga, när det gäller att ta tillvara intressena för vanliga löntagare och pensionärer. Sammantaget visar detta att SD inte är mogna att ta ansvar i våra politiska församlingar, vilket de också har visat i praktisk handling under den senaste mandatperioden.                                                                                                   

Jan Sonesson, Sölvesborg