Ska ett omtyckt kommunalråd tvingas avgå?

Insändare Artikeln publicerades

I kommunvalet 2018 fick Olofströms kommunalråd Sara Rudolfsson 522 personröster. Ca 15 procent av de som röstade på Socialdemokraterna satte ett kryss för just Sara.

Ingen annan på valsedlarna i kommunen eller i länet kom i närheten av så stor andel kryss.

Jag är en av alla dessa 522 som satte ett kryss för Sara Rudolfsson eftersom hon är omvittnat duktig på sin post. Ska den politiska ledningen för partiet i Olofström bara nio månader efter det senaste kommunvalet sparka den person som lyckats skapa sig ett så stort förtroende bland invånarna i Olofström?

Jag känner mig personligen illa berörd av partistyrelsens agerande eftersom jag satte ett kryss för Sara. Jag kan inte förstå att den politiska ledningen för Socialdemokraterna i Olofström har försatt partiet i en så öppen och destruktiv konfliktsituation. Är detta början på slutet för socialdemokratins starka ställning i Olofström?

Orolig olofströmare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.