Skövla inte biotop för camping

Insändare Artikeln publicerades

Förslag till ny detaljplan för Tredenborgs camping har tagits fram. Detta finns det förmodligen behov av eftersom den nuvarande lär vara från 1960-talet.

I planen finns förslag till utvidgning norrut i den östra delen av campingen. Området som begränsas av Tredenborgsvägen, Plommonvägen, och havet "gallrades" brutalt för några år sedan, av misstag sägs det. Man skulle kunna tro att det gjordes med tanke på den nu föreslagna planen. De centrala delarna består idag av uppväxande bok, nästa generations bokskog. Här har rådjuren viloplatser, här finns grävling och fasan, plus en del andra fåglar bland annat spillkråka och gröngöling. Att skövla denna fina biotop, ca 5000 kvadratmeter, till förmån för några veckors sommarnöje är synd. Den kustnära bokskog som finns från ytterhamnen runt Tredenborgshalvön och in mot Rågångsnabbens stugområde behöver sparas. Vartenda träd! Naturen i vår närmiljö utsätts ständigt. Träd som skuggar lite sågas ner, träd som fäller löv på gräsmattan sågas ner. Det röjs både träd och buskar för havsutsikten, "den heliga". Det är hög tid att värna den biologiska mångfalden istället för den mänskliga enfalden! Vad beträffar campingstugorna, går det säkert att få plats med ett antal till på befintligt område.

Thomas Sjöberg

Gamla Falkvik

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.