Slopad värnskatt bör ge sänkta arvoden

Insändare Artikeln publicerades

Vänsterpartiet Karlskrona har tidigare föreslagit att minska inkomsterna för Karlskronas heltidspolitiker. För oss är det viktigt att politiken representerar folket, och det görs inte med dubblerad lön jämfört med medelinkomsten i Sverige.

Nu när värnskatten slopas kommer klyftorna mellan de folkvalda och folket de representerar bli ännu större, och en ökad ojämlikhet i samhället strävar ju ingen efter. Vi är övertygade om att Karlskronas kommunalråd klarar sig utmärkt utan ca 4 000 kronor extra i månaden och hellre vill bidra till Karlskronas välfärd med de extrapengarna.

Därför har vi lämnat in ett förslag till fullmäktige om att lönen för Karlskrona kommuns arvoderade politiker sänks motsvarande värnskatten.

Politiker som lever som folket, bygger också ett samhälle för folket!

Emma Hilborn

Gruppledare Vänsterpartiet Karlskrona

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.