Insändare: ”Smörgåstårtan - en skam för vår matkultur”

Insändare Artikeln publicerades
Smörgåstårta
Foto: Mark Hanlon
Smörgåstårta

Förr var det vanligt på kalas att man bjöds på små bredda smörgåsar, så kallade sandvikare. Numera ser man dem mera sällan på begravningar.

Så småningom började man skära brödet på andra hållet och lägga olika sorters pålägg intill varandra. Landgången var skapad och uppfyllde fortfarande kraven på god smak, lukt och såg aptitlig ut.

Sen tog helvetet överhanden när man började lägga olika pålägg ovanpå varandra. Man blandade ägg, ansjovis, ost, skinka, tomater och lite grönt med mängder av majonnäs. Man toppade smaksensationen så att säga.

Denna negativa utveckling kan nog inte brytas och det kan väl bara innebära att nästa steg blir en mixad blandning. Stavmixern får göra sitt och nu har vi en ''smörgåsmix''. Smaken finns där men de övriga kraven har man övergett. Förtuggat kan man också kalla det.

Nej det var väl ändå mycket bättre förr?

Bosse Ohlsson, Edenryd

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Vad tycker du?

Vad tycker du om smörgåstårta?

Ja, tycker verkligen om blandningen av smaker.

83.6%

Nej, håller med insändarskribenten. Smörgåstårta går helt bort.

5.5%

Nja, om jag blir bjuden håller jag god min och äter lite.

10.9%

Antal svar: 311

Omröstningen ger en bild av vad de av Sydöstrans läsare som valt att rösta på nätet tycker.
Resultatet ska inte ses som representativt för allmänheten, eller för Sydöstrans läsare.