Svar direkt: ”Jag är en stolt socialdemokrat”

Insändare Artikeln publicerades

Jag förstår att det finns många frågor och funderingar på vem jag är för er som ännu inte känner mig.

Självklart måste jag ges chansen till att först tillträda som nytt kommunalråd och därefter ges chansen att göra det bästa av situationen. Alla Olofströms invånare vill det bästa för kommunen, så även jag.

Jag ser inget fel i att jag för tre år sedan bytte parti. Orsaken till att jag lämnade det politiska arbetet var tidsbrist på grund av flera tidskrävande politiska poster, nytt chefsjobb, hem och familj. Jag kände mig också inte riktigt bekväm i vissa frågor som Vänsterpartiet stod bakom och tyckte allt mer att jag höll med den socialdemokratiska politiken.

Jag har varit passivt aktiv i arbetarekommunen och i Olofströms S-förening. Jag har valt att inte ha några politiska uppdrag i kommunala styrelser, bolag eller i någon nämnd. Jag känner mig inte färgad av den konflikt som föreligger det som hänt i Olofström och det ser jag som positivt för det fortsatta arbetet framåt.

När det gäller Facebook så accepterade jag en inbjudan från denna grupp och det hade blivit lika konstigt om jag fortsatt vara kvar efter att jag blev nominerad till nytt kommunalråd.

När det gäller mitt arbete som chef på Olofströms vårdcentral, så finns det hela tiden saker som ska eller behöver förbättras. Jag stod upp och kvar när det blåste som mest på vårdcentralen och startade flera stora arbeten med att utveckla och förbättra för både personal, patienter, kommun och övriga samverkanspartners.

Slutligen så är jag 100 procent stolt socialdemokrat som ska göra allt för att det ska bli så bra som möjligt i Olofströms kommun.

Morgan Bengtsson (S)

Blivande kommunalråd i Olofström

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.