Sveriges regering sviker sitt eget folk

Christer Leksell ,
Christer Leksell.
Foto:Adam Svensson
Christer Leksell.

Vart är vårt samhälle på väg? Det verkar som om det enda som betyder något är att vi utåt kan slå oss för bröstet och säja ”Se vad duktiga och solidariska vi är i Sverige!”

Vi öppnar våra gränser för alla som flyr från något och kallar våra grannländer för rasister, då dom har förstått att det finns en gräns för hur solidarisk man kan vara.

Vår för närvarande sittande statsminister lovade att Sverige ska ge 60 miljoner människor i världen tillgång till friskt vatten och toaletter! Till vilken kostnad!? Vi har stor bostadsbrist och hög arbetslöshet, särskilt bland ungdomar. Kommuner som slår larm om att de inte har bostäder och möjlighet att ta emot fler barn till skolorna.

Regeringens budskap till dessa kommuner blir bara ”Bygg ut!” När ska vi ”bygga ut” till de inrikes födda? Ta Karlskrona som exempel: Där erbjuder försvarsmakten via fortifikationsverket 72 platser på Skönstaviks fritidsläger till Migrationsverket samtidigt som elever på BTH måste avbryta sina studier och flytta hem för att de inte kan hitta något studentboende.

Vad var det regeringen sa? Vi måste bekämpa ungdomsarbetslösheten genom att ge ungdomarna rätt utbildning. Han glömde tala om att detta inte gäller inrikes födda. Dags för svetsloppan att avgå!