Tjänstemän ska inte lägga sig i politiken

Insändare Artikeln publicerades

I en ovanligt gnällig insändare skrev signaturen ”Anställd med insyn” förra veckan om situationen i det socialdemokratiska partiet. Jag har haft möjlighet att arbeta med Jan Björkman och känner inte igen det som beskrivs i artikeln.

Kanske bygger skribenten sina synpunkter på risken att bli av med det stora inflytande man nu har med nuvarande kommunledning. Enligt min mening ska tjänstemännen inte driva någon egen linje utan låta partierna göra det. Vår uppgift som tjänstemän är att ta vara på och genomföra det som politikerna beslutar. Detta är en gammal god svensk tjänstemannatradition som bör bevaras. Det ankommer inte på oss tjänstemän att recensera politikerna.

Så låt politikerna besluta om sin verksamhet.

Då fungerar demokratin bäst.

HN

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.