Tomma löften från S om trygghet och satsningar

Insändare Artikeln publicerades

De tre socialdemokratiska riksdagsledamöterna Peter Jeppsson, Suzanne Svensson och Magnus Manhammar gick i Sydöstran den 19 maj å sitt partis vägnar ut och lovade en lysande framtid för Sveriges pensionärer.

Bara man lägger sin röst på Socialdemokraterna, så kommer de orättvisa skillnaderna i skattesystemen som slår hårt mot pensionärerna vara helt utjämnade till 2020. Vi satsar mest på pensionärerna av alla slår man fast.

Tyvärr är ju inte detta sant, något som inte minst manifesteras av det beslut om kraftiga ekonomiska nedskärningar som togs i Karlskrona kommuns äldrenämnd i slutet av juni, vilket i slutändan slår obönhörligt hårt mot kommunens gamla.

Socialdemokraternas löften om trygghet och satsningar är märkligt tidsbegränsade och något man står för ungefär fyra månader vart fjärde år men är i praktiken något man sällan eller aldrig förmår att leverera.

Artikeln illustrerades av en bild på tre äldre damer som promenerar iväg från läsare.

Att vända ryggen till Socialdemokraterna är det klokaste de äldre kan göra, för politiska partier som lovar runt och håller tunt, och som bjuder på valfläsk till frukost, lunch och middag under en mycket kort period i samband med valen, för att sedan endast servera undanflykter och jolmig välling är inte värda din röst i september utan bör snarast och permanent förpassas till de politiska annalerna.

Bengt Jönsson, ordförande KD Karlskrona

Billy Åkerström, gruppledare KD Karlskrona

Adam Jansson, distriktsordförande KDU Blekinge