Trivs du på läktaren Sune Håkansson?

Malin Norfall, (S) ,
Sune Håkansson, Ronnebypartiet får kritik av socialdemokratiska oppositionsrådet Malin Norfall i Ronneby. Hon tycker Håkansson mest är en expertkommentator i stället för politiker.
Foto:Maths Olsson
Sune Håkansson, Ronnebypartiet får kritik av socialdemokratiska oppositionsrådet Malin Norfall i Ronneby. Hon tycker Håkansson mest är en expertkommentator i stället för politiker.

Svar på Sune Håkanssons insändare i Sydöstran 18 april med rubriken "Tro inte på alla investeringsplaner." Sune Håkansson har blivit expert på att sätta sig på läktaren och bli en politisk kommentator istället för politiker.

Sune gör en analys men lägger inga egna förslag på lösningar. Vad tycker Ronnebypartiet och Sune själv?


Socialdemokraterna har tagit fram fler vägar till utbildning för att kunna lösa personalbristen. Det finns nu fler platser på komvux, lärcentra och högskolor/universitet än tidigare. Det hade gått snabbare om det inte dragits ner så mycket innan 2014. Vi kommer fortsätta att presentera lösningar, något annat är inte hållbart.


Regeringen har skickat med mer pengar till kommunerna för att klara av att växa. Utan den hjälpen hade vi inte klarat av att hyra lokaler till t.ex. skolor, förskolor och fler platser för äldre. Regeringen kommer lägga fram en budget för att sänka skatten ytterligare för pensionärer.

Det känns som det går långsamt men det går åt rätt håll (allianspartierna som Sune samarbetet med sa precis som SD, nej till sänkt pensionärsskatt).


Du har rätt i att vi måste prioritera när det gäller investeringarna. Vi måste vara tydliga med i vilken ordning de ska tas. Betyder detta att du kommer hjälpa till att driva på för att få till en grupp som jobbar med detta inför budgeten? Eller kommer du och dina kompisar fortsätta lova saker de inte kan hålla?


Sune,vad är er vision om framtiden? Eller trivs du på läktaren?