Vi behöver politiker som talar för äldre

Hugo Ballovarre, Ordförande PRO Olofström ,
"Det är dags att avföra en del trötta politiker från vallistorna...", skriver Hugo Ballovarre, ordförande i PRO Olofström.
"Det är dags att avföra en del trötta politiker från vallistorna...", skriver Hugo Ballovarre, ordförande i PRO Olofström.

Det börjar närma sig valet. Tja, det är ju inte förrän nästa år säger ni! Det är i allra högsta grad så att det börjar i år redan genom att de olika partierna börjar planera för vilka som skall stå på röstsedlarna.

Vi pensionärer kan konstatera att i Olofströms kommun är ca 35 %av de röstberättigade pensionärer. Och hur många har vi haft denna valperiod som kämpat för pensionärernas frågor i fullmäktige och nämnderna?

För att inte glömma Landstinget! Och kanske den största frågan framförallt vilka som synts och hörts i debatten om landstinget och sjukvårdsfrågorna? Vi uppfattar ju som att västra Blekinges politiker icke syns. Icke hörs. Att det är östra Blekinge som håller i de flesta frågor beträffande Karlshamns snart övergivna sjukhusbyggnad. Ja, så låter det bland allmänheten - väljarna också i de närmsta kommunerna.

Man har inte varit ute på torg och gator och argumenterat utan hänvisat till de heta diskussioner man haft internt i många olika frågor. Internt! Hur skall vi väljare överhuvudtaget veta var västra länets sjukvårdfrågor står? På vilka grunder skall vi ta ställning till något som avhandlas inom stängda fönster och dörrar.

Det lämnar ju öppet för missnöjespartier att skära pipor i vassen. Vi önskar politiker som är öppna för att föra ut frågorna till debatt även med väljarna. Var har vi dessa politiker idag?

Det är dags att avföra en del trötta politiker från vallistorna och satsa på dem som framförallt är villiga att ta debatten och den vägen få ut var de olika ståndpunkterna finns i frågor som påverkar oss gamla också. Vi hör ju berättas de händelser som är förknippade med till exempel avståndet till Karlskrona.

Hur man beställer bärhjälp från Malmö. Hur man skickar hem ”färdigvårdade” mer eller mindre utan vårdmottagare vid ”hemkomsten”. Hur TAXI nyttjas i tid och otid. Hur som det uppfattas som onödiga resor till Karlskrona ordineras-anbefalls då och då. Hur vissa potentater nyttjar sin ställning till förtur i systemet.

Allt detta är rimligen inte sant utan missuppfattning eller i värsta fall ont förtal. Hur skall vi gräsrötter kunna bilda oss en uppfattning om sanningshalten om vi inte får prata med någon. Tystnadsplikt och tystnadsplikt. Det går att prata utan att bryta mot det låset. Vi förutsätter att våra politiker skall hjälpa oss få bort felaktigheterna och se till att också våra gräsrotssynpunkter kan bli till nytta.

Och massmedia skall ju ha belägg för det dom hör och vi tycker dom egentligen borde skriva mer om sanningarna för att sätta tryck. Visserligen är ju vi amatörers (dock med erfarenhet av livet) synpunkter irriterande för vissa med besservisserkunskaper. Hjälp oss att byta ut de okunniga och kanhända också ointresserade från valsedelen.

Vi vill ju ha kunskap och hjälp om vi råkar ut för skador och skröpligheter som behöver lagas och åtgärdas. Och med intresserade politiker får vi rimligen en hållbar dialog som för oss framåt i stället för att vi tvingas stå vid sidan och titta på och ha en knuten näve i irritation.

Vi ser fram mot politikerutfrågningarna. Det är ju ett ömsesidigt meningsutbyte som vi eftersträvar och som vi tror att politikerna också önskar innerst inne.