Vi måste bevara vår rätt till bra mat

Insändare Artikeln publicerades

Hagar och ängar måste betas. Fler gräsätare är nödvändigt för att inte de sista hagarna och de sista ängarna skall försvinna. Visenter och uroxar finns inte längre i det svenska landskapet.

Vegetarianer är odugliga som gräsätare. Endast betande nötkreatur kan göra det som måste göras. Kor och köttdjur som producerar mjölk, ost, biff och kalops. Bra mat som ger friska barn och gamla som inte är undernärda.

Dagligen läser vi om barn som blivit för feta därför att de fått för mycket vegetabiliskt socker. Aldrig om barn som blivit för feta av mjölk.

Ofta läser vi om gamla och sjuka som fått i sig för lite mat när köttmotståndare fått härja i köken på äldreboenden. Särskilt utsatta är gamla och sjuka som inte har något val. De måste äta det som serveras eller gå hungriga. Barn kan åtminstone gå till ett hamburgerställe.

Veganer, vegetarianer och köttfrifantaster är inte precis Guds gåva till natur, miljö och landsbygd. De driver snarare på för förändring till det sämre. För mig får de gärna äta sina surrogat och bli saliga på det. När de gör politik av sina idéer blir det obehagligt.

Vi äldre måste bevara vår rätt till bra mat. Även när matsedeln styrs av politiker i landsting och kommun. Vi måste rösta bort de politiker och partier som ger de offentliga köken order att servera mat vi inte vill ha och som därtill är skadlig för det landskap vi lever i.

Vi förtjänar politiker som lyssnar på oss och kan ta till sig mer än en tanke. I dag får små konstiga grupper möjlighet att tvinga på sin omgivning vad de predikar som ”dagens sanning”. Vi pensionärer som fortfarande har kraft bör säga ifrån. Var är PRO, SPF och alla de andra?

Och var är alla de äkta miljövänner som med sorg ser landskapet växa igen?

Lars Åkesson