Vilka grupper har en bra nedärvd essens?

Insändare Artikeln publicerades

En lögn blir inte sann för att den upprepas många gånger. Däremot verkar antalet upprepningar stå i direkt proportion till det antal människor som sväljer lögnen med hull och hår, tyvärr.

Detta har Christopher Larsson, SD Karlskrona, upphöjt till "skön" konst, förfinat med antydningar, överdrifter och utelämnande av viktiga fakta. Jag tänker förstås på hans insändare här i Sydöstran den 9 april.

Jag vill börja med det viktigaste: Christophers förnekelse av SD:s nazistiska influenser. Nazisten Gustaf Ekström var inte en perifer person i SD. Han var en nazistveteran, som jobbat för nazisterna i Hitlertyskland. Dessutom var han en av grundarna till SD. Och han kom inte tillbaka till Sverige och ångrade sitt nazistengagemang. Tvärtom! Han hjälpte till att införa ideologin i Sverige i och med grundandet av SD.

Centralt i nazismen är uppdelningen av medborgare i "första" och "andra" klassens. En idé som som SD tagit till sitt hjärta direkt från Hitlertysklands Nürnberglagar. Titta och jämför:

Citat ur SD:s principprogram: "På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur."

Det är detta Björn Söder stöder sig på när han menar att judar och samer inte är "riktiga" svenskar.

Citat ur Hitlers "Mein kampf" vilket sedermera blev upphöjt till tysk lag i Nürnberglagarna: "Riksmedborgare är endast statstillhöriga av tyskt, eller likvärdigt, blod, som genom sitt uppförande bevisat att han är villig och lämplig att trofast tjäna det tyska Folket och Riket."

Fast Christopher Larsson kanske har en bra förklaring till varför ovan citerade nazistiska uppdelning av människor inte är nazistisk när ni plankar den?

Christophers försök att ljuga bort SD:s rasbiologi är direkt skrattretande om inte ämnet vore så allvarligt. Detta med "nedärvd essens" är mycket enkelt, skriver han: "Man avser människans nedärvda egenskaper."

Men vad han inte skriver är följande:

Citat från SD:s principprogram: "Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor....."

Vilka grupper, Christopher, vilka grupper? Kanske kan du förklara vilka grupper som har en bra nedärvd essens och vilka grupper som har mindre bra nedärvd essens?

Lars Erik Jonsson

Sölvesborg

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.