Jerry Nilsson

Här blåser det bara 360 dagar om året

Jerry Nilsson Artikeln publicerades

”Det är bara att ta en sväng runt kvarteret och vips har frisyren fått en volym som kan få den evinnerliga tv-reklamen att slänga sig i väggen.”

Min salig farfar brukade bjuda på många sanningar och historier medan jag smaskade i mig farmors nötkakor, mjuk pepparkaka, knäckflarn och drack nyponsoppa en gång i tiden. Bland annat berättade han att i den här staden, den östligaste i länet, blåser det 360 dagar om året.

De resterande fem är det storm.

Den rutinerade plåtslagaren hade onekligen en poäng. Det är makalöst vad det blåser.

Vi som har fall på håret, frisören brukar säga det för att trösta mig när jag gråter blod över hårstråna som har försvunnit sedan den senaste klippningen, behöver absolut ingen hårtork där hemma. Det är bara att ta en sväng runt kvarteret och vips har frisyren fått en volym som kan få den evinnerliga tv-reklamen att slänga sig i väggen.

Att benan kan flytta sig från en sida till den andra på väg till jobbet är något som man får ta med jämnmod. Ett nytt utseende piggar alltid upp och ibland kan det vara bra att inte bli igenkänd. Detta gäller inte enbart i glasaffären.

I morgon handlar det om årets sista dag. En del stackare ger offentlighet åt sina nyårslöften. Jag tänker inte falla i den fällan, utan konstaterar endast lugnt och stilla och jag ska fortsätta att skölja med fluor och sköta mig i största allmänhet.

Dessutom ska jag inte börja röka eller snusa. Det löftet har jag stått fast vid sedan slutet av 70-talet då jag öppnade upp de ljusblå för första gången. En skylt på lasarettet förkunnade att där var det minsann rökning förbjuden. Då jag var läskunnig per omgående anammade jag detta och har klarat mig sedan dess.

Jag hoppas att läsekretsen får en gemytlig avslutning på året och att 2012 blir ett fullkomligt lysande år. Kan det bli annat med såväl OS som EM i fotboll.

Smaskens!