Jerry Nilsson

"Jäkla tv-shopskit!"

Jerry Nilsson Artikeln publicerades

Jag tillbringade förra helgen några mil norrut, i Kalmar. I staden alltså, inte på klassiska Kalmar Nyckel som är vida berömt för att ha genomfört fyra transatlantiska seglatser. Å andra sidan sjönk det vackra skeppet i Nordsjön i slutet av 1600-talet och därmed försvann mina chanser att tillbringa en helg ombord. I varje fall i något sånär torrt tillstånd.

I vilket fall som helst härbärgerade jag hos en kamrat som meddelade att han kunde erbjuda en eminent sängplats.

– Jag har en sådan där stor uppblåsbar madrass, som man slipper att blåsa upp själv!, stoltserade värden, satte i kontakten, vred på ett reglage och vips var madrassen uppblåst och det med besked.

Några timmar senare när jag sov som bäst och drömde om fläderbär och solsken var den inte lika uppblåst. Istället rådde det närkontakt av tredje graden med betonggolvet.

Efter diverse operationer lyckades jag att vrida reglaget åt rätt håll och genast hade jag åkt upp en halvmeter i luften. Denna procedur fortgick sedan under natten.

– Jäkla tv-shopskit!, utbrast kamraten när han blev varse om det nattliga äventyret.

Det är lätt att vara efterklok, men kanske skulle han ha funderat på att de varor som marknadsförs i tv-rutan inte alltid når de högsta höjderna. Det där bandet som fästs runt magen och skakar bort kilona i snabbare takt än på en Robinsondeltagare är inte att rekommendera.

Inte heller fungerar fläckborttagaren på flaska. Visst gick fläcken bort på tapeten, men inte är det väl meningen att även väggen skall frätas bort?

Med andra ord – använd bäddsoffa och handla helst i vanliga butiker. Det blir liksom så mycket enklare då.

Tro mig!