Barnen pyntade påskträdet

Karlshamn Artikeln publicerades
Barnens påskpynt hängdes upp i björken under skärtorsdagen.
Foto: Lions
Barnens påskpynt hängdes upp i björken under skärtorsdagen.

Lions sparkade igång påskfirandet på skärtorsdagen. Med hjälp av barn från flera förskolor pyntade man den påskbjörk sedan som restes på torget.

Lions i Karlshamn håller fanan högt vad gäller påsktraditioner. Påskträdet kom på plats under torsdagen och Lionsklubbens president, Marita Gill, konstaterar glatt att det var god uppslutning.

– Vi hade jättemånga barn här i dag från både Prästslättens förskola och Norreports förskola som hade gjort grejer som de hängde i trädet.

Påskfirandet fortsätter på lördag då Lions anordnar en än mer långlivad tradition, som i år har 45 år på nacken. Då är det dags för Blåkullahoppet där avmarschen från torget mot Väggaskolan sker 11.45.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.