Christian och Alexander: ”Vi var båda lite starstruck”

Blekinge Artikeln publicerades
Christian Fernlund och Alexander Lewin driver podden Lokal kult i samarbete med BLT:s och Sydöstrans demokratiprojekt Lokalkorrarna.
Foto: Bo Åkesson
Christian Fernlund och Alexander Lewin driver podden Lokal kult i samarbete med BLT:s och Sydöstrans demokratiprojekt Lokalkorrarna.

För några månader sedan startade Alexander Lewin och Christian Fernlund från Karlshamn podden Lokal kult i samarbete med Lokalkorrarna. I podden berättar de om Blekinges kulturliv. Frågan är vad som händer härnäst.

1. Ni har sänt Lokal kult sedan i början av sommaren, hur har det gått?

– Bra! Det har varit lite nytt att balansera det med våra andra podcast, Nerdfriendly, men folk verkar uppskatta Lokal kult.

2. Ni har berättat om Sweden Rock, Östersjöfestivalen, Killebom, filmfestivalen i Karlskrona och mycket mer. Vad har varit roligast att prata om?

– Sommarteatern på Kastellet i Karlshamn, definitivt. Vi var båda lite starstruck över att träffa gästerna.

3. Hur många lyssnare har ni?

– Vi har än så länge inte jättemånga lyssnare. Det är cirka 100, men vi hoppas att det blir fler inom kort.

4. De senaste avsnitten har ni bjudit in gäster, vilken är er drömgäst?

– Sven Melander hade vart riktigt coolt att ha som gäst. Tänk historien han kan berätta om ”Sällskapsresan”, men också allt häftigt han gör i dag.

– En annan drömgäst är Shellback (låtskrivare från Karlshamn, reds. anm.). Inte bara för att prata om hans internationella karriär, utan också för hans tidiga metal på hemmaplan.

5. Varför ska man lyssna på Lokal kult?

– Man ska lyssna på Lokal kult för att få en inblick i vad som händer runt om i Blekinge och för att låta sig inspireras till att skapa. Om du skapar och är kreativ så bidrar du till att det händer saker i länet och då kanske vi pratar om dig i podden.

6. Vad kan lyssnarna vänta sig framöver?

– Fler gäster och fler galna historier.

Fotnot: Lokalkorrarna är ett demokratiprojekt som drivs av BLT och Sydöstran med syfte att göra lokala nyheter ännu mer lokala. Projektet pågår över hela länet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.