Christopher från Blekinge med i Årets Kock

Blekinge Artikeln publicerades
Christopher Lai är vidare i Årets Kock 2019.
Foto: Privat
Christopher Lai är vidare i Årets Kock 2019.

Nu är det klart vilka 24 kockar som gått vidare i Årets Kock 2019 – och en av dem kommer från Blekinge.

29-årige Christopher Lai som arbetar på restaurangen &Vin i Karlshamn är en av de 24 kockarna som är klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019 - SM i professionell matlagning.

– Det känns väldigt bra. Jag var med förra året. Men i år känns det bättre eftersom jag känner mig mer självsäker, säger Christopher Lai.

Han kan inte berätta så mycket om sin maträtt som han tävlar med.

– Det jag kan säga är att jag använt mig av lokala råvaror. Jag ser fram emot tävlingen och tror att jag har en god chans, säger Lai.

Kvalificeringstävlingen hålls i Stockholm den 12 och 13 juni. Åtta kockar går vidare till finalen som hålls den 12 och 13 september i Stockholm.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.