Samir och Viktor kommer till Blekinge

Karlshamn Artikeln publicerades
Samir & Viktor intar scenen på skolavslutningskvällen.
Foto: Pressbild
Samir & Viktor intar scenen på skolavslutningskvällen.

Efter två års uppehåll är det åter dags för den populära skolavslutningskonserten i Bellevueparken. Arrangörerna räknar med stor publik när Samir & Viktor samt Tjuvjakt gästar parken.

Under nio år bjöd kommunens fritidsgårdar och nöjesarrangören Enduo på skolavslutningskonserter i Bellevueparken. Artister som Sean Banan, Ola och EMD drog stor publik. Anledningen till att man haft uppehåll i två år var tuff konkurrens.

– Det vi såg för två år sedan var att studenten låg på fredagen plus att det var Sweden rock. vi såg att det var svårt att konkurrera, berättar fritidsledaren Mia Petersson.

Tjuvjakts debutalbum blev en succé.
Foto: Emil Nyström Media AB
Tjuvjakts debutalbum blev en succé.

I år ser dock konkurrensläget bättre ut. Sweden rock ligger nämligen veckan innan skolavslutningen. Dessutom har man ett artistuppbåd som man tror kommer att dra en stor och bred publik. Samir & Viktor är aktuella i melodifestivalsammanhang och för Tjuvjakts del vittnar miljontals streamningar på Spotify om deras popularitet.

– Vi är supernöjda, säger Josefine Lindell.

Utescenen med tak tar omkring 1 000 personer. Skulle biljettförsäljningen rulla på finns en annan lösning.

– Det kommer nog att byggas en utescen, säger Mia Petersson.

Skolavslutningskonserten vänder sig till elever från sju år och uppåt. Arrangemanget är drogfritt och en av grundtankarna med konserten är just att minska drickandet i samband med skolavslutningen.