De är årets butikstoppar

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Mariette Prelog på Smarteyes, Gudrun och Therese Björklund på Konditori Christin samt Madlén Trasthe och Matilda Arvidsson på Karl Oskar och Kristina är glada över att bli utvalda i kampen om titeln Årets butik. 3 bilder
Foto:Gunnel Persson
Mariette Prelog på Smarteyes, Gudrun och Therese Björklund på Konditori Christin samt Madlén Trasthe och Matilda Arvidsson på Karl Oskar och Kristina är glada över att bli utvalda i kampen om titeln Årets butik.

Tre butiker gör upp om titeln Årets butik. I år är det Smarteys, Karl Oskar och Kristina samt Konditori Christin som lyfts fram av stadens kunder samt en särskild referensgrupp.

Det är fjärde året som Karlshamns centrumförening delar ut priset. Det sker den 27 januari på Karlshamns näringslivsgala, KAN-galan.

– Det är allmänheten som nominerat butiker, berättar handelsutvecklaren Karin Strindgård.

Efter det har en hemlig referensgrupp besökt butikerna och gjort en egen bedömning utifrån kriterier som bemötande, tillgänglighet och nytänkande.

– Det är ingen från Centrumföreningen med i gruppen, berättar Christer Robertsson som är ordförande för den lokala handelsföreningen.

Vem som blir årets vinnare återstår att se. De nominerade är dock överens om att det är en fjäder i hatten att bli utvalda som just nominerade.

– Det är ett kvitto på det man gör, säger Madlén Trasthe på Karl Oskar och Kristina.