DIREKTBILDER: Glada Väggastudenter i ringdans

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Gunnel Persson

För vi har tagit studeeenten...

...fy f-n vad vi är bra...

Live-published photos and videos via Shootitlive

Solen lyser och Väggaskolans framsida är fylld med glada och förväntansfulla åskådare. Klockan slår 15:00 och orkestern börjar spela, samtidigt som Kaspian Pålsson, som gick det estetiska programmet, stegar ut , med alla Väggaskolans treor i släptåg.

Studenterna springer sjungandes runt och när det blir dags att kasta mössorna sköljer applåder och visslingar över hela skolgården.

Ulf Andersson, programsamordnare och lärare för ekonomiprogrammet har flera klasser som tar studenten idag.

– I år är det en lite mindre årskull än vanligt, det är runt 260 studenter här idag, berättar Ulf.

–Hur känns det idag?

– Det känns glatt och trevligt, det är god stämning. Det är kul att folk vandrar vidare i livet. Men det känns också vemodigt, mycket vemodigt, säger Ulf.

Wilma Olsson har gått barn- och fritidsprogrammet och är en av dem som tar studenten idag.

– Det känns jättebra! Säger hon.

– Vad ska du göra nu?

– Jag ska jobba nu, inom LSS, säger Wilma bestämt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.