Döms för krock mot sitt nekande

Karlshamn Artikeln publicerades

Mannen hävdar att krocken med bilen framför orsakades av att han själv blev påkörd bakifrån. Tingsrätten är av en annan uppfattning och dömer honom för brott mot trafikförordningen.

Familjen, som bor i kommunen, var på väg hem från en resa när det blev stopp i trafiken på E22 mellan Lund och Malmö. Vad som sedan hände råder det delade meningar om. Mannen som körde bilen menar i likhet med de andra familjemedlemmarna att han hann få stopp på bilen i tid. Att han körde in i den framförvarande bilen orsakades av att han själv blev påkörd bakifrån och därefter for framåt med bilen.

Föraren i den påkörda bilen framför hävdar dock att mannen inte hann stanna och att det var frågan om två kollisioner. Ett vittne som säger sig ha hört två smällar backar upp den versionen, något tingsrätten lyssnat på.

Man dömer mannen, som är i 50-årsåldern, för trafikbrott till böter på 2 000 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.