Vittne om husvagnsbranden: ”Lågorna stod ut från fönstren”

Asarum Artikeln publicerades
Campingplatsen har spärrats av polis och en teknisk undersökning är tänkt att genomföras under dagen.
Foto: Gunnel Persson
Campingplatsen har spärrats av polis och en teknisk undersökning är tänkt att genomföras under dagen.

Räddningstjänst och ambulans fick under natten tisdag rycka ut till en campingplats utanför Asarum sedan det börjat brinna i en husvagn.

Räddningstjänsten meddelar senare att en person omkommit i branden.

Larmet om brand på en parkering intill Långasjönäs Camping & Stugby kom in strax efter klockan 02 på tisdagen. Räddningstjänst och ambulans var snart på plats. Husvagnen var övertänd. Ett släckningsarbete inleddes och en dryg timme senare uppgavs branden ha dämpats.

Ingen person behövde följa med ambulansen in till sjukhus. Senare meddelade räddningstjänsten att en person omkommit i branden.

När Sydöstran besöker campingen på tisdagsmorgonen har polisen spärrat av brandplatsen.

Simone Heyn från Tyskland sitter och äter frukost, stämningen är dämpad. Simone blev vittne till nattens brand:

– Jag såg branden och sprang över till grannen för att skaffa hjälp.

Marek Wegrzyn bor tillsammans med sin son i en husvagn intill parkeringen, de vaknade av att Simone bankande på deras dörr.

– Jag vaknade av att en kvinna bankade på dörren och skrek att ”det brinner, det brinner”. Jag tittade ut och såg husvagnen stå i lågor. Taket var utbränt och lågorna stod ut från fönstren. De var säkert fem, sex meter höga.

– Jag larmade direkt, det var ingen vacker syn. Ambulans och räddningstjänsten var på plats inom 10 till 15 minuter.

En annan boende på campingen berättar hur han vaknade av en kraftig smäll, men trodde att det var någon som slog igen ett containerlock.

Polisen kommer nu att utreda vad som orsakade branden och en teknisk undersökning är tänkt att genomföras under dagen.

Polisen skriver på sin hemsida att en hundpatrull har sökt av terrängen under natten. En anmälan om misstänkt mordbrand har upprättas för att utreda vad som ligger bakom branden och för att kunna utesluta att inget brott har begåtts.

– Vi kommer att göra en teknisk undersökning under dagen, säger Jeanette Werner vid polisen.

En anmälan om misstänkt mordbrand har också upprättas för att utreda vad som ligger bakom branden och för att kunna utesluta att inget brott har begåtts.
Foto: Gunnel Persson
En anmälan om misstänkt mordbrand har också upprättas för att utreda vad som ligger bakom branden och för att kunna utesluta att inget brott har begåtts.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.