Eriksberg har årets skånska krog

Karlshamn Artikeln publicerades
Resturang Eriksberg, Hanna Santesson
Foto: Copyright Torbjšrn Caspersson (c) Sydšstran
Resturang Eriksberg, Hanna Santesson

Vilt- och safariparken prisas av Skåneländska gastronomiska akademien med ett stipendium och diplom. Prisutdelning sker den 5 april i Lund.

Motiveringen bak utmärkelsen som Årets krog lyder ungefär som att Eriksberg ”har skapat ett förstklassigt kök där restaurangen dignar av diverse viltdelikatesser, beredda med stor respekt.”.

 

Deras egenproducerade viltvaror framhålls också.

Blekinge, Skåne, Halland och Bornholm omhuldas av akademin, som årligen delar ut utmärkelser till företag och personer inom gastronomin.

Christel Hammar Malmgren, preses i sällskapet, säger sig glädjas åt att ”Blekinge även i år har ett företag som nominerats och uppmärksammats.”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.