Får böta 75 000 kronor för otillåten miljöverksamhet

Karlshamn Artikeln publicerades

Ett industriföretag i Karlshamn åläggs nu att betala en företagsbot på 75 000 kronor för otillåten miljöverksamhet. Företaget har inte uppfyllt ett av de villkor som ställts i samband med att de beviljades tillstånd för miljöfarlig verksamhet.

”Övriga kemiska produkter och farligt avfall som kan medföra förorening av mark och vatten skall lagras på ogenomsläpplig invallad yta under tak”, står det i det aktuella villkoret.

När Miljöförbundet Blekinge Väst gjorde ett tillsynsbesök för nästan tre år sedan saknades invallning i det förrådsrum där företaget förvarade sina kemikalier. I förrådsrummet och i ett rum där det förvarades fosforsyra fanns dessutom ett avlopp.

Ett strafföreläggande har nu utfärdats av Nationella åklagaravdelningen, Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, där Karlshamnsföretag åläggs att böta 75 000 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.