Får pengar för brandjobb i norr

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Erik Simander/TT

Räddningstjänsten får ersättning för sin insats i Ljusdal.

Räddningstjänsten Västra Blekinge får 263 033 kronor i ersättning för sina insatser vid bekämpningen av skogsbränderna i Ljusdal i somras.

Det var i somras räddningstjänsten deltog i släckningsarbetet i Ljusdal. Branden beskrivs som den största i modern tid. Brandområdena omfattade 9 500 hektar skog, med en omkrets av 12,5 mil vilket motsvarar cirka 20 000 fotbollsplaner.

Räddningstjänsten Västra Blekinge deltog i insatserna mellan den 22 och 27 juli samt den 6 till 10 augusti och de som deltagit har haft möjlighet till att ansöka om ersättning genom att vända sig till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Kommunalförbundet, Räddningstjänsten Västra Blekinge har nu fått beskedet att de får den ersättning de ansökt om, drygt 263 000 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.