Flicka utan stödperson på grund av personalbrist

Karlshamn Artikeln publicerades

På grund av personalbrist lyckades kommunen inte ordna någon kontaktperson åt flickan. Nu anser Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att kommunen ska betala en sanktionsavgift.

I slutet av 2016 fattade kommunen beslut om att flickan skulle få en kontaktperson som skulle stötta henne, eftersom hemförhållandena var sådana att hon inte kunde bo kvar där. Flickan angav själv namnet på en socialsekreterare hon ville ha som kontaktperson.

Drygt ett år senare avslutades ärendet efter att flickan i en kontakt med kommunen sagt att hon inte längre hade behov av någon kontaktperson.

Kommunen har i ett yttrande angett att personalbrist legat bakom det faktum att man inte kunde hitta någon kontaktperson åt flickan. IVO konstaterar att det ”inte anses skäligt att en ungdom drabbas av kommunens personalbrist”.

Man föreslår nu att förvaltningsrätten ska besluta om en särskild avgift på 10 000 kronor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.