Förening behöver akut investeringsbidrag

Åryd Artikeln publicerades
Åryds hembygdsförening behöver pengar för att reparera värmesystemet i hembygdsgården.
Foto: Sydöstran,Sydšstran
Åryds hembygdsförening behöver pengar för att reparera värmesystemet i hembygdsgården.

Åryds hembygdsförening har drabbats av en stor och oväntad kostnad. Nu hemställer man om ett akut investeringsbidrag från kommunen.

Åryds hembygdsförening hemställer om ett akut investeringsbidrag från kommunstyrelsen om totalt 31 500 kronor. Orsaken är att värmesystemet i hembygdsgården har gått sönder. En kylfirma har varit på besök och lämnat en kostnadskalkyl på skadorna som har uppstått.

I sin ansökan om bidraget skriver föreningen att det krävs byte av kompressor, expansionsventil, torkfilter samt köldmedia för att värmepumpen ska fungera igen.

Föreningen påpekar att höst och vinterkylan är på väg och att man därför känt sig tvungna att beställa arbetet redan nu för att undvika ytterligare skador på värmesystemet.

Förenings ordförande hoppas att kommunen ska godkänna hela eller i alla fall delar av det sökta investeringsbidraget.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.