Fullt ös i skateparken

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Deltagarna fick två omgångar på vardera en minut för att göra så många bra tricks som möjligt.
Foto:Johan Hultgren
Deltagarna fick två omgångar på vardera en minut för att göra så många bra tricks som möjligt.

Skateboard är ett ökande intresse i Karlshamn, och i helgen fylldes skateboardparken för en tävling med specialinbjudna gäster.

Tidigt på lördagsmorgonen börjar förberedelserna inför tävlingen som ska inledas några timmar senare. Jean-Marc Soulet håller i tävlingen och han ser fram emot en fulltecknad dag.

– Vi har lokala åkare, men även alla elever som ska börja på skateboardgymnasiet till hösten på plats. De har tagit med sig kompisar från bland annat Stockholm, så det kommer bli mycket folk här, säger han.

Vädret hotade tävlingen, eftersom regn och hal betong inte går bra ihop med skateboards. Men regnet höll sig undan och flera deltävlingar kunde hållas för att kora ett antal vinnare i olika klasser.

– Man bedömer hur många och hur svåra tricks deltagaren gör. Vi har två klasser, seniorer och juniorer och även en tävling där alla åker samtidigt och det bästa trickset utses, säger Jean-Marc Soulet.

Han menar att de många åkarna som dök upp under lördagen visar hur stor idrotten börjar bli i Blekinge.

– Det här visar verkligen vilket stort intresse det finns för skateboard i Karlshamn, det är fint att kommunen har börjat haka på och i oktober räknar vi med att kunna inviga den nya skateboardhallen i Svängsta.