Hamnpaviljongen öppnar i Matvik

Karlshamn Artikeln publicerades
Tilda Jeppsson, Linnéa Alfredsson, Anton Alfredsson och Martin Svensson driver kiosken i sommar.
Foto:Jonathan Lundberg
Tilda Jeppsson, Linnéa Alfredsson, Anton Alfredsson och Martin Svensson driver kiosken i sommar.

På torsdag öppnar den nya kiosken i Karlshamns fritidsbåtshamn. Hela sommaren kommer man erbjuda nybakta frallor, kaffe och glass till båtägare och andra fikasugna.

Den salta brisen slår mot paviljongens nymålade, vita väggar. Det är söndag i Matvik, och solen skiner från en klarblå himmel. I den nymonterade kiosken förbereds det flitigt inför den officiella premiären på torsdag.

– Det känns jättebra. Vi har så goa ungdomar som kommer jobba här. Många har varit positiva till att vi ska öppna, och så länge det är så här fint väder tror jag det kommer bli bra, säger Martin Svensson.

Till vardags är Svensson försäljare för Eon AG, och helt oerfaren av kioskbranschen. När han såg efterfrågan av ett mysigt litet ställe i Matvik så tvekade han dock inte på att rycka in.

– Jag tycker att det ska höra till ett sånthär ställe att man kan köpa lite kaffe, lite glass, och så klart nybakta frallor på morgonen. Vi har sommarstuga en bit bort, så vi har ju sett hur mycket turister som brukar komma till den gamla kiosken men upptäcker att den är stängd.

Hamnpaviljongen ligger precis där de flesta fritidsbåtarna kommer och går, bara några meter från den tidigare kioskbyggnaden som stängde runt 2010. Tanken är att man kommer ha öppet 9-18, alla dagar i veckan.

– Sen får vi se vad som händer. Vi kör åtminstone till den 13 augusti, men det kan bli längre. Om isen kommer tidigt kanske folk kan knyta på sina skridskor här, så får vi servera glögg och varm choklad, säger Martin Svensson och skrattar.