Han har chans på miljonvinst

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Izabelle Nordfjell/TT

– Jag kommer att bli glad för vilken summa det än blir, vinsttillskottet kommer att göra min vardag mjukare.

Det är miljonlotteriet som inom några dagar har sin årliga högvinstdragning. Åtta personer samlas utanför Göteborg, efter intagen lunch är det dags för samtligas chans på miljonvinster. En man från kommunen, i dag sjukpensionär, är en av dem.

– Vi kommer att duka upp fem silvriga kuvert, två personer varav Karlshamnsbon är en av dem kommer att få dra vars ett. I kuverten finns det vinster från 200 000 kronor till två miljoner kronor, säger representant från miljonlotteriet.

Det var i december han köpte sin lott, han skrapade och bakom den ogenomskinlig beläggning visade sig att han fick tillgång till en storvinst.

– Jag blev helt chockad, kroppen fattade inget. Jag kollade lotten flera gånger, även min särbo. Sen åkte jag ner till stället där jag köpt den, de kontrollerade också, jag kunde inte tro det var sant, säger Karlshamnsbon som vill vara anonym.

Mannen har varit sjukpensionär i många år.

– Dygnet räckte inte till, kroppen var uppsliten och läkarna sa till mig att nu är det dags att lägga av. Det har varit kämpigt, säger han och fortsätter:

– Jag kommer att bli glad för vilken summa det än blir, vinsttillskottet kommer att göra min vardag mjukare.

Fredagen den 18 januari är det dags, då dukas de silvriga kuverten fram.

– Min mamma sa medan hon levde. ”Du ska inte bekymra dig, du kommer att få gott om pengar någon dag”. Den 18 januari är min mammas födelsedag, man får rysningar i kroppen.

Hur ska du fira?

– Jag ska inte fira eller köpa något extra. Jag ska dra mitt kuvert, jag blir glad för vilken summa det än blir, sen ska jag åka hem och fortsätta som vanligt. Ta dagen som den kommer.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.