Händelserik Kulturnatt väntar

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto:Sydöstran

Nu är det dags för Kulturnatten igen. Årets upplaga bjuder på såväl välbekanta inslag som nyheter.

På lördag är det åter dags för centrala Karlshamn att fyllas till brädden med kultur i form av musik, dans, teater, konst och mycket mer.

Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare, berättar att det finns väldigt mycket att välja på i år.

– Man kommer känna igen sig från tidigare år men som vanligt finns det även flera nyheter, säger hon.

En av nyheterna är att besökarna erbjuds gratis åkturer med ”Kolletåget”, som trafikerar sträckan mellan Östra piren och Lokstallarna.

I Lokstallarna kommer det att vara lite extra fokus på barn med flera olika aktiviteter och teater. Lokalen gästas även av elever från Väggaskolan och föreningen Samspel finns på plats för att visa upp olika former av brädspel för både gammal och ung.

Med tanke på antalet evenemang under kvällen är det förstås omöjligt att nämna allt, men några spännande hållpunkter som kultursamordnaren lyfter fram är parkour- och elduppvisningen som arrangeras av Karlshamns riksteaterförening på Lokstallarna och ABF-kören som uppträder tillsammans med en kör från Portugal i Carl Gustafs kyrka.

– Jag är ganska säker på att det är första gången som vi har ett inslag från Portugal under Kulturnatten!

Också får man förstås inte missa Ljusregattan i Mieån 20.00, som Sydöstran är med och arrangerar tillsammans med Karlshamns sjöscoutkår och Kultur Karlshamn.

Här hittar du hela programmet!