Ingen tvekan: ”Bränderna är anlagda”

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Tre bränder i källarutrymmen i Fridhem inom loppet av fem dagar.

Ingen misstänkt finns. Nu ber polisen om allmänhetens hjälp.

Det var i fredagskväll, strax innan halv tolv larmet inkom, det brann i ett flerfamiljshus i Fridhem. Det är den tredje branden inom loppet av fem dagar.

– Vi har fått in dåligt med vittnesuppgifter. Vi ber därför allmänheten att höra av sig om de har gjort några iakttagelser, alla tips är välkomna, säger Rickard Lindberg, inre befäl vid polisen i Karlshamn.

I fredagskväll brann det i en tvättstuga, bland annat i en mangel, en stol och lite skräp. Rökdykare gick in i tvättstugan och fick kontroll på branden inom kort.

– Vi vädrar ur och kontrollerar rökspridning i byggnaden, sade Simon Älgne, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten västra Blekinge, strax före midnatt under fredagskvällen till Sydöstran.

Vissa boende hade lämnat sina lägenheter, men ingen person behövde föras till sjukhus med ambulans och kunde senare återvända till sina hem då.

De tre bränderna i Fridhem har anlagts i källarutrymmen, den första måndagen den 28 januari, nästa i en tvättstuga ett par dagar senare och den tredje i fredags. Två av dem i flerfamiljshuset nummer 28 samt ett i nummer 19.

– Det är ingen tvekan om att bränderna är anlagda, säger Rickard Lindberg.

Ännu finns det ingen misstänkt, få har gjort iakttagelser och polisen ber nu om allmänhetens hjälp.

Har du sett något? Ring polisens telefonväxel, nummer 114 14 och lämna ditt tips.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.