Insamling sprider julglädje

Karlshamn Artikeln publicerades
Frivilliga hjälpte frivilliga. Ladies circle-medlemmarna hjälpte till att slå in de klappar som skänktes.
Foto: Jonas Wallin
Frivilliga hjälpte frivilliga. Ladies circle-medlemmarna hjälpte till att slå in de klappar som skänktes.

Julhandeln förväntas som vanligt slå rekord. För de som kämpar för att få ihop ekonomin är det dock svårt att få pengarna att räcka till några klappar. Stödkassen i Blekinge har dock ryckt in och vid juklappsinsamlingen häromdagen var det många som ville hjälpa till.

Stödkassen är en ideell organisation som hjälper människor i ekonomisk kris. Häromdagen anordnade man insamling av julklappar till de som har svårt att få pengarna att räcka till.

När Stödkassen behövde ett ställe där man kunde samla in julklapparna erbjöd Helene Ebelvod på XL Bygg sina lokaler.

– Det är deras tuffaste månad, konstaterar Helene Ebelvod.

Hon är också med i Ladies circle och tillsammans med andra medlemmar hjälpte hon till att slå in de julklappar som lämnades in.

– Det är många som vill hjälpa till. Det blev minst tio kassar med julklappar.

Hon konstaterar dock att det säkerligen finns fler familjer än de som vänt sig till Stödkassen som skulle behöva hjälp.

– Det är nog flera som skäms för den situation man hamnat i, tror Helene Ebelvod.

För den som missade själva julklappsinsamlingen under måndagen och vill bidra till Stödkassen hänvisas till Stödkassen Blekinges Facebooksida som uppdateras med aktuell information.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.