Ja till 46 nya lägenheter i Asarum

Asarum Artikeln publicerades
I det blåmarkerade området ska bostäderna byggas. Till höger syns centrala Asarum.
Foto:blekingebygg
I det blåmarkerade området ska bostäderna byggas. Till höger syns centrala Asarum.

Det blev grönt ljus för den stora bostadssatsningen på Flygfältet i Asarum när byggnadsnämnden beslutade i frågan.

Att det kommer bli förändringar på Flygfältet i Asarum har Sydöstran berättat om i omgångar. Nu har ett nytt och viktigt steg tagits för att byggplanerna ska kunna bli verklighet.

Byggnadsnämnden har beslutat att ge grönt ljus för bygglovet som tillåter bygget av 46 lägenheter fördelat på fyra enplanshus och tolv radhus. Till det kommer sex förråd. Den totala byggytan är 4 900 kvadratmeter och husen ska enligt bygglovet ha fasader i vitfärgat trä och tak i grå betong.

– Det var ett väldigt positivt beslut att ta, det kommer att gagna Asarum och hela kommunen att det byggs så många nya bostäder, säger Jan Bremberg (S), byggnadsnämndens ordförande.

Han säger att beslutet togs av en samstämmig nämnd och att det inte har funnits några större motsättningar mot planen under bygglovsprocessen.

Just nu pågår arbetet med att förändra infrastrukturen i området för att göra det lättare att ta sig till och från det före detta flygfältet.

Bakom byggplanerna står Blekingebygg, ett lokalt Karlshamnsföretag vars grundare blev utsedda till Årets Gasell i Blekinge under förra året. De har flera projekt på gång i bland annat Sölvesborg där företaget ansvarar för uppförandet av handelsområdet Kämpaslätten.

Jan Bremberg konstaterar att det är fullt upp i Asarum nu.

– Samtidigt som vi tog beslut om bygglovet har kommunstyrelsen gått vidare med detaljplanerna som gör det möjligt att fortsätta utveckla resten av Flygfältet. Det händer grejer i Asarum nu.