JSB behöver anställa 50 personer

ASARUM Artikeln publicerades
Foto:Johan Hultgren

Byggföretaget JSB växer, men skulle kunna växa betydligt mer. Vd:n Pether Fredholm konstaterar att man får avstå projekt för att det saknas personal.

JSB är Asarumsföretaget som sedan ägaren och vd:n Pether Fredholm köpte firman 1997 gjort en rejäl resa. Den lilla firman har i dag vuxit till en rikstäckande byggfirma med drygt 250 anställda. Omsättning förra året landade på 1,3 miljarder och med en färsk etablering i Stockholm som börjat ge frukt accelererar tillväxten.

– Vårt omedelbara behov för att hantera vår tillväxt är att anställa 50 personer, konstaterar vd:n Pether Fredholm.

Just nu söker man en rad byggnadsarbetare samt personer för arbetsledande befattningar. Pether Fredholm konstaterar dock att det är svårt att hitta folk.

– Kompetensförsörjning är de enskilt största frågan vi har.

Problemet att hitta folk är något man delar med hela branschen. Enligt Pether Fredholm gör svårigheten att hitta personal att man får avstå vissa projekt som man annars hade kunnat ta på sig.

För att hitta personal arbetar man i olika kanaler, både via traditionella platstjänster samt via sociala medier. För att fånga upp kommande tillskott inom branschen är man också ute på skolor och informerar och visar upp sig.

Det fins svårigheter både att hitta hantverkare och ingenjörer. Den sistnämnda kategorin är dock den mest angelägna för företaget.

– Har du murarbeten som ska utföras kan du ta in en underentreprenör, men det kan du inte göra när det gäller arbetsledning.

Ett av JSB:s framgångskoncept har varit Trygga boendet. Nyligen lyckades man också landa en viktig affär i Stockholmsregionen för ett annat bostadskoncept kallat Bo mini. På uppdrag av Tyresö bostäder ska man bygga 140 lägenheter, bestående av ettor och tvåor.