JSB slår sig ihop med stjärnarkitekt

Asarum Artikeln publicerades
Det omdebatterade Kihlströms kaj är ett lokalt exempel på Gert Wingårdhs skapelser.
Foto: Wingårdhs
Det omdebatterade Kihlströms kaj är ett lokalt exempel på Gert Wingårdhs skapelser.

Det kraftigt expanderande Asarumsföretaget JSB satsar nu på en ny nisch.

Hus med hög arkitektonisk kvalitet till rimliga priser – det är vad man satsar på tillsammans med stjärnarkitekten Gert Wingårdh.

Förutom Wingårds och JSB ingår fastighetsutvecklaren SBU i det nya bolag som bildats.

”Ett arkitektkontor, ett byggföretag och en fastighetsutvecklare med en gemensam vision. Att skapa konstnärligt arkitektoniska miljöer som även är kostnadseffektiva.” Så beskriver man tanken med det nya bolaget.

– Tillsammans har vi en enorm genomförandekraft. Vi är alla visionärer med olika expertområden men med samma mål. Nämligen att helt enkelt ge fler möjlighet att bo bättre, säger Gert Wingårdh.

JSB har de senaste åren expanderat kraftigt och har förutom marknaden i södra Sverige nu även tagit sig in på byggmarknaden i Mälardalen med etableringen av ett Stockholmskontor.

Affärsmodellen i SBU Framtid AB är att med gemensamma kompetenser och erfarenheter kunna projektera och bygga kostnads- och priseffektiva bostäder med hög och utmärkande arkitektonisk gestaltning. Wingårdhs bidrar med det arkitektoniska, JSB står för produktionserfarenhet och produktionsresurser medan Torsten Kai-Larsen från SBU med omfattande nätverk och flerårig erfarenhet av fastighetsutveckling.

Med förvärvet följer ett antal bostadsprojekt i Mälardalen, Södertälje och Karlskrona, Kilströms kaj, med ett totalt försäljningsvärde om lite över en miljard kronor. Ytterligare projekt är på väg in.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.