Jubilerande djurfri cirkus med gummiman besöker Karlshamn

Karlshamn Artikeln publicerades
Gummimannen George tillhör en av attraktionerna.
Foto: Cirkus brazil jack
Gummimannen George tillhör en av attraktionerna.

I år är det 120 år sedan Cirkus Brazil Jack grundades. Under jubileumsåret gör cirkusen ett stopp i Blekinge. Det blir i Karlshamn från fredag till söndag. Under söndagen går Lions in och bjuder barn med diabetes på ett cirkusbesök.

Cirkusdirektören Trolle Rhodin är den tolfte generationen i cirkusfamiljen och denne leder nu cirkusen på en omfattande jubileumsturné. Karlshamn är en av 150 orter som besöks och under fredagen slår man upp tältet på grusplanen vid Vägga IP.

Cirkus Brazil Jack är den enda cirkusen i Sverige som turnerar i hela landet och sedan 2018 utmärker man sig också genom att vara en helt djurfri cirkus.

Med artister från fyra kontinenter utlovas luftakrobatik, lindans, clowner, atleter och akrobater. Något som benämns som ”årets sensation” finns också i beredskap för publiken, nämligen Gummimannen George från Ghana.

Det blir föreställningar i Karlshamn på fredag, lördag och söndag. Till söndagens föreställning har Lions club i Karlshamn köpt 21 biljetter.

– Vi går in och sponsrar för att medlemmar i diabetesföreningen ska kunna gå med anhöriga, berättar Jan-Åke Gustafsson som är president för Lions club i Karlshamn.

Det är ett samprojekt med Blekinge diabetesförening och vänder sig till de lite yngre medlemmarna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.