Jennie bakar med hela Sverige

Karlshamn/Stockholm Artikeln publicerades
Jennie Everman Thuresson, 40, från Karlshamn, är med i årets upplaga av ”Hela Sverige bakar”. 2 bilder
Foto:Linus Hallsenius/TV4
Jennie Everman Thuresson, 40, från Karlshamn, är med i årets upplaga av ”Hela Sverige bakar”.

Nyligen syntes Nina Johansson i tv-rutan i Dessertmästarna. Nu är det dags för en ny lokal tallang att visa upp sig, denna gång i Hela Sverige bakar.

Den 26 september drar Hela Sverige bakar i gång för säsongen under ledning av Tilde de Paula Eby. Fjorton hungriga hemmabagare ska göra upp om titeln som "Sveriges bästa hemmabagare" och få chansen att ge ut en kokbok.

En av dem är 40-åriga Jennie Everman Thuresson som är bördig från Karlshamn, i dag bor i Stockholm där hon arbetar som folkhälsovetare. Tidigare har hon bland annat jobbat på Karlshamns kommun.

– Det blir första gången som jag syns i tv, normalt brukar jag inte visa upp mig så mycket. Men efter inspelningen har jag förstått att många är intresserade så nu har jag börjat visa upp lite mer av mitt bakande på Facebook, säger hon till Sydöstran.

Hon berättar att inspelningarna började i maj, men kan förstås inte avslöja hur det gick i tävlingen. Däremot kan hon avslöja att det blir många färgsprakande personligheter och bakverk att se fram emot.

– De andra deltagarna var så spännande och roliga! Tittarna kan se fram emot en omgång där allt man är van vid att se från Hela Sverige bakar samlas i ett stort crescendo av hembakat.

Jennie Everman Thuresson säger att bakandet är lugnande för henne och något hon alltid har återvänt till.

– Nu när jag är med i tv vill jag inspirera andra att göra något som de mår bra av. Bakandet är hälsosamt eftersom det gör mig glad, säger hon. Jag kan även avslöja att jag kommer baka en hyllning till Karlshamn i programmet så håll koll!

Juryn består av Brigitta Rasmusson och Johan Sörberg. Programmet visas på TV4 och TV4 play och sänds i tolv avsnitt.